Mala Rodríguez



 María Rodríguez Garrido, coneguda com a Mala Rodríguez (Jerez de la Frontera, Cadis; 13 de febrer de 1979), és una cantant espanyola de rap. És una de les artistes a Espanya del gènere rap amb més vendes.


La Mala és coneguda pel seu peculiar estil aflamencat, que porta molt present pel seu origen romaní andalús. Al disc Malamarismo col·labora amb l'artista romaní de flamenc Raimundo Amador i al seu quart treball, Dirty Bailarina, col·labora amb la cantaora Estrella Morente en el tema «Patito Feo».


La seva afició al futbol la va portar a conèixer un grup de gent d'un altre barri, el Polígon de Sant Pau, amb què va començar a rapejar. Va crear un duo amb DJ El Cuervo (del col·lectiu QMJ), amb el qual va publicar una maqueta de cinc temes i va fer algun concert.


Als 19 anys es va traslladar a Madrid i va començar la seva relació amb el segell Zona Bruta, amb què va projectar el seu primer treball, el maxisingle A jierro, que va produir Sr. T. Cee. Al principi l'enregistrament havia de ser destinat a Zeropor-cent, però l'artista va trencar relacions amb el segell sevillà i va arribar a un acord amb la companyia Zona Bruta. Això va provocar l'existència d'un mateix disc en dues edicions i dues portades diferents. Finalment, després de desavinences amb Zona Bruta, l'edició d'aquesta companyia tampoc no va arribar a les botigues. Després de sortir d'aquest segell, el seu segon maxi Yo marco el minut/Tambalea (1999), amb produccions de Dive Dibosso, va aparèixer a la discogràfica Superego.


El seu primer disc de llarga durada, Luxe ibèric (2000), el van llançar conjuntament Superego i la multinacional Universal. Va vendre més de 50 000 còpies, cosa que va donar a la cantant el seu primer disc d'or.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila