Melissa Manchester




Melissa Manchester (15 de febrer de 1951) és una cantant, compositora i actriu nord-americana, guanyadora de diversos Billboard singles, i premis Grammy.


Lo sieu paire foguèt fagotista de l'Òpera Metropolitana de Naua Yòrk.


Va començar a cantar jingles comercials als 15 anys i es va convertir en escriptora de l'equip del Chappell Music de Nova York mentre assistia a l'Escola Superior d'Arts Escèniques. Després de prendre una classe de composició a la Universitat de Nova York, impartida per Paul Simon, Manchester va demostrar el seu talent al Club d'Escena de Manhattan, on va ser descoberta per Bette Midler i Barry Manilow. Tots dos la van contractar com a corista el 1971.


Va gravar el seu àlbum debut, Home to Myself el 1973, ha coescrit moltes de les seves cançons amb Carole Bayer Sager. El 1975 Melissa va produir el seu primer Top Ten, "Midnight Blue", i alhora va establir el seu propi estil per a la major part de la seva carrera.


Ella i Kenny Loggins van co-escriure en 1978, a duo amb Stevie Nicks, "Whenever I Call You Friend" ia l'any següent Manchester va tornar al Top Ten amb "Don't Cry Out Loud". El 1980, Manchester ja estava convertida en una cantant d'èxit amb dos temes de pel·lícula nominats per a l'Oscar (Ice Castles i The Promise), dos anys després va aconseguir el seu major èxit a nivell dels Billboard singles ocupant el cinquè lloc amb l'èxit. You Should Hear How She Talks About You" amb què va guanyar un Grammy per millor interpretació vocal femenina. Durant 1980 i 1990, Manchester va alternar l'escriptura de guions amb els enregistraments i de tant en tant actuant amb Bette Midler a For the Boys així com a la sèrie Blossom com la mare del protagonista.


A la primavera del 2004, Manchester va tornar amb el seu primer àlbum en 10 anys. Cançons com "When I Look Down That Road" que inclouen col·laboracions amb Beth Nielsen Chapman i Keb 'Mo, van marcar la seva pràcticament primera versió amb Koch.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila