Micky



Miguel Ángel Carreño Schmelter (Madrid, 20 d'octubre de 1943), més conegut com a Micky, és un popular cantant espanyol.


A la dècada de 1960 va formar part d'una de les bandes pioneres de la música espanyola, Micky i Los Tonys, amb els quals va editar al voltant de 30 singles i 5 LP. Després de collir un gran èxit amb el grup, emprèn la seva carrera en solitari el 1970. Aviat començaria a destacar per singles com. El noi de l'harmònica. Va aconseguir un notable èxit a Alemanya i Holanda amb Bye, bye, fraulein.


El 1977 representa Espanya al Festival de la Cançó d'Eurovisió amb el tema Ensenya'm a cantar a Wembley, on va obtenir el novè lloc, sent un èxit personal per al cantant.


A la dècada de 1990 va participar en la gira Màgics 60, en què van prendre part algunes de les "velles glòries" de la cançó espanyola com Tony Ronald. A més, col·labora intensament amb el grup madrileny Desperados, del qual la seva dona era mànager. Fernando Martín li va compondre alguns temes i els Desperats, però sobretot el seu guitarrista Guille Martín van tocar com a part de la banda en multitud d'ocasions. Micky va tornar el favor als germans Martín participant al seu disc Neverly Brothers.


El 2001 va oferir una altra gira, Moments de Rock&Roll, amb Carlos Segarra. Micky es va guanyar el sobrenom d'"home de goma" pels seus moviments i coreografies sobre l'escenari, amb què aconseguia animar el públic, ja amb la banda Micky i els Tonys. El 2003 va participar en el concurs de Telecinco Viu cantant en què competien diversos cantants de la seva època. El 2010 torna amb el disc "El compte enrere", gravat al costat de Jorge Explosió de Doctor Explosió.


El 30 d'abril del 2013 va rebre una medalla de plata a la gala de Showstars 2013 com a homenatge a la seva trajectòria i com una llegenda de la música a Espanya. Gràcies a aquesta empresa el dia 13 de desembre del 2013 ha rebut un homenatge a la seva trajectòria musical, sent membre de jurat en un dels certàmens de bellesa més important del món i cantant a Alemanya com ho va fer als anys 70.


El 2018 edita "Desmuntant a Micky", un nou LP amb cançons noves.


El 2021 publica "Micky i els Colosos del Ritme" amb la seva nova banda, tornant al so dels seus orígens.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila