Mott the Hoople



Mott the Hoople va ser una banda britànica de rock amb fortes arrels de rhythm and blues. Són populars per la cançó All the Young Dudes, que va ser escrita per a ells per un fanàtic de la seva música, David Bowie, que apareix en l'àlbum de 1972 del mateix nom.


El 1968, Mick Ralphs, Verden Allen, Pete Overend Watts, i Dale Buffin Griffin van formar una banda anomenada Silence. Després s'hi va unir el vocalista Stan Tippins el 1969. Stevens va canviar el nom de l'agrupació a Mott the Hoople, basat en una novel·la de Willard Manus. Més tard s'uniria Ian Hunter, vocalista i teclista, que va desplaçar Tippins al lloc de «road manager». El seu àlbum debut, Mott the Hoople (1969), va ser un èxit comercial, i el seu repertori incloïa versions de Laugh at Me (Sonny Bono), i una versió instrumental de You Really Got Me (The Kinks).


El segon àlbum, Mad Shadows (1970), va rebre algunes crítiques negatives; igual que Wildlife (1971) pel fet que inclouen cançons més suaus i melòdiques. Tot i això, la banda va aconseguir consolidar-se en part amb Brain Capers (1971), que seria l'últim del seu contracte amb Island Records. Aquest mateix any la banda va gaudir d'una gran popularitat; en la seva actuació al Royal Albert Hall es van produir escenes dignes de la Beatlemania. Malgrat tot, no es van poder evitar certs rumors sobre una hipotètica separació.


Els temors es van consolidar el 1972. De fet, el grup es va dissoldre durant un breu temps després de quedar-se sense discogràfica, encara que va haver de tornar a l'activitat per complir el compromís contractual que els obligava a girar durant aquell any.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila