No Doubt



No Doubt va ser una banda de rock nord-americà d'Anaheim, Califòrnia, formada el 1986. Durant la major part de la seva carrera, la banda va estar formada per la vocalista Gwen Stefani, el guitarrista Tom Dumont, el baixista Tony Kanal i el baterista Adrian Young. Des de mitjans de la dècada de 1990, van ser recolzats pel trombonista i teclista Gabrial McNair i el trompetista i teclista Stephen Bradley en presentacions en viu.


Encara que el seu àlbum debut homònim de 1992 no va tenir impacte, el seu seguiment inspirat a l'ska punk, The Beacon Street Collection, va vendre més de 100.000 còpies el 1995, més del triple que el seu predecessor. L'àlbum de la banda, certificat com a diamant, Tragic Kingdom (1995) es va beneficiar del ressorgiment de l'ska de tercera onada a la dècada de 1990, i «Don't Speak», el tercer senzill de l'àlbum, que va establir un rècord quan va passar 16 setmanes al número u a la llista Billboard Hot 100 Airplay. «Just a Girl», coescrita per Stefani, va ser descrita com «la versió més popular del CD».


El següent àlbum del grup, Return of Saturn (2000), malgrat el seu èxit al top 40 «Simple Kind of Life», no va aconseguir l'èxit del seu àlbum anterior, però va rebre elogis de la crítica i va ser nominat a Millor Àlbum de Rock a la 43a edició dels Grammy. Quinze mesos després, la banda va reaparèixer amb l'àlbum Rock Steady (2001), que va incorporar música reggae i dancehall a la seva feina. L'àlbum es va gravar principalment a Jamaica i va comptar amb col·laboracions dels artistes jamaicans Bounty Killer, Sly and Robbie i Lady Saw. L'àlbum va produir dos senzills guanyadors de premis Grammy, Hey Baby i Underneath It All. "Hella Good" també va ser nominada a un premi Grammy. El 22 de novembre de 2002, No Doubt va rebre la Clau de la ciutat d'Anaheim, lliurada per l'alcalde d'Anaheim, Tom Daly, a Disneyland durant l'aparició de la banda a (KROQ-FM) on van interpretar cinc cançons. Després d'una gira de 2004, la banda es va embarcar en projectes en solitari, amb Stefani llançant dos reeixits àlbums en solitari, Love. Àngel. Music. Baby. (2004) i The Sweet Escape (2006), mentre que Tom Dumont va llançar el seu propi projecte musical en solitari, Invincible Overlord. El 2008, la banda va tornar a treballar lentament en el seu sisè i últim esforç, titulat Push and Shove (2012), i va llançar el seu senzill Settle Down. Han venut més de 33 milions de discos a tot el món.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila