Orchestral Manoeuvres in the Dark




Orchestral Manoeuvres in the Dark, coneguda pel seu acrònim OMD (en espanyol com a Maniobres Orquestrals a la Foscor) és una banda britànica de synth pop i new wave.


El grup va ser fundat a la ciutat de Meols, Merseyside, el 1978 per Andy McCluskey (veu principal i baix elèctric) i Paul Humphreys (sintetitzador, cors i, ocasionalment, veu). Fins al 2017 han publicat 13 àlbums d'estudi, encara que la seva cançó més famosa, Enola Gay, és un tema antibel·licista publicat el 1980. No obstant això, malgrat el seu èxit local, a nivell internacional són més coneguts pel seu hit If You Leave», No 4 a Billboard Hot 100 el 1986.


El 1977 Paul Humphreys i Andy McCluskey, que s'havien conegut a l'escola, van formar al costat d'altres integrants una banda experimental i electrònica anomenada The Id. Van escriure cançons com Julia's Song (la versió d'aquell període de la qual va ser llançada en un recopilatori pocs anys després) o Electricity, que més tard passarien a formar part del repertori d'OMD.


La banda es dissol el 1978, i McCluskey s'uneix per poc temps a Dalek I Love You, una altra banda electrònica de Liverpool. Al setembre del mateix any McCluskey es va reunir novament amb Humphreys en un projecte nou anomenat Orchestral Manoeuvres in the Dark, el nom del qual llavors era abreujat com OMITD.


Els seus primers concerts tenien lloc a l'Eric's Club de Liverpool, centre de reunions de moltes bandes locals famoses com Dalek I Love You o Big in Japan. En formar-se, la banda va signar amb el segell Factory Records, de Manchester, que tenia contractades bandes com Joy Division i Cabaret Voltaire. A més de promocionar-se amb concerts també van gravar unes quantes cançons a les sessions de John Peel (anomenades Peel Sessions

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila