Primal Scream



Primal Scream (temporalment abreujat a PRML SCRM per la promoció del disc XTRMNTR) és un grup de rock format a Glasgow, Escòcia el 1982, liderat pel que fos bateria de Jesus and Mary Chain, Bobby Gillespie. Actualment el grup està format pels membres següents: Bobby Gillespie (veu), Andrew Innes (guitarra), Martin Duffy (teclats), Simone Butler (baix) i Darrin Mooney (bateria). Un altre guitarrista durant les gires és el productor Kevin Shields que va ser membre del grup My Bloody Valentine. La banda va tenir contracte fins a l'any 2000 amb Alan McGee's Creation, signant posteriorment un contracte amb Sony/Columbia.


Bobby Gillespie es va traslladar a Mount Florida al sud-est de Glasgow, allà va assistir a l'Escola Secundària Kings Park on va conèixer Robert Young. Un altre amic de l'escola va ser Alan McGee qui va portar Gillespie al seu primer concert, un concert de Thin Lizzy. McGee i Gillespie estaven fortament influenciats pel punk rock i es van unir a una banda local de punk, The Drains, el 1978. El guitarrista del grup era un jove de 15 anys anomenat Andrew Innes. La banda va tenir curta durada, Innes i McGee es van traslladar a Londres mentre que Gillespie va optar per romandre a Glasgow.


Després que el moviment punk acabés, Gillespie estava desencantat amb la música New wave així que es va reunir amb un altre amic del col·legi, Jim Beattie, que compartia el seu punt de vista i va gravar "elemental noise tapes", en què Gillespie colpejava dues tapes d'escombraries mentre que Beattie tocava la guitarra amb un Pedal d'efectes


Van fer covers a The Velvet Underground i The Byrds abans de començar a escriure les seves pròpies cançons influenciats per les línies de baix de Jah Wobble i Peter Hook. Gillespie va dir més tard que la banda "no existia realment, però ho fèiem cada nit per tenir alguna cosa a fer." Es van anomenar a si mateixos Primal Scream, un terme usat per descriure un crit escoltat a la Teràpia primal. Sent essencialment un duo, Primal Scream va tocar per primera vegada en viu el 1982.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila