Rare Earth



Rare Earth estava vinculada amb el segell de la Motown que tenia el mateix nom. Una primerenca versió de la banda, es va formar el 1961, a la ciutat de Detroit, sota el nom de The Sunliners i durant sis anys es van moure al terreny del soul i blues. El 1967 es van refundar com a Rare Earth i van estendre les seves influències al llavors naixent jazz rock (a la contraportada del seu primer disc, es reivindicaven com a propers a Blood, Sweat & Tears).


La formació de Rare Earth en aquesta primera època, era la següent: Gil Bridges (vocalista, saxo, flauta i percussió), Rod Richards (guitarra i veu), John Persh (baix i veu), Kenny James (òrgan i piano) i Peter Riviera (bateria i veu).


El 1970, s'incorpora el percussionista Ed Guzmán (congues i pandereta) i el 1971 Ray Monette substitueix Richards a les guitarres i Mark Olson es fa càrrec de l'orgue després de la marxa de James.


Nous canvis el 1975, incorporant un segon saxofonista i vocalista, Jerry LaCroix, que havia estat a Blood, Sweat & Tears, i fent-se càrrec del baix i bateria, Reggie McBride i Barry Eugene Frost, respectivament. Més tard, Rivera retornaria al grup, en la segona etapa, substituint Frost.


Després de la seva dissolució, dos dels membres fundadors Gil Bridges i Peter Rivera, van continuar al món de la música mantenint una agra disputa sobre els drets del nom de la banda. Avui dia Gil Bridges lidera una nova banda amb el nom de Rare Earth, a la qual durant un temps també va estar lligat Ray Monette. Per la seva banda, Peter Rivera, en companyia d'una sèrie de músics provinents d'altres antigues bandes de rock, lidera una formació anomenada The Classic Rock All Stars.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila