Revólver



Revòlver —retolat en ocasions com RevólveЯ— és un grup musical espanyol fundat i liderat pel músic i compositor Carlos Goñi. Després de la seva marxa de Comitè Cisne el 1988, Goñi va signar amb Warner Music un contracte discogràfic sota el qual va començar a publicar treballs amb el rock americà com a base musical. Tot i mantenir una formació primària integrada per Rafael Pico, Sergio Roger i Jorge Lario als àlbums Revólver i Si no s'hagués de córrer, Goñi va plantejar Revólver des del seu inici com un projecte personal a manera de pseudònim sota el qual ocultar el seu nom personal.


Amb la publicació de Bàsic, el primer a Espanya basat en el format MTV Unplugged de la cadena nord-americana, Revólver va obtenir més èxit a nivell nacional en assolir el primer lloc a la llista dels 40 Principals amb temes com «Dins de tu» i «Si només és amor». La publicació d'El Dorado i Calle Mayor a mitjans de la dècada de 1990 van consolidar Goñi com un compositor d'èxit nacional compromès en la denúncia de desigualtats socials com la discriminació racial.


Després de publicar un segon bàsic, Goñi va reprendre el seu treball a Revólver amb la publicació de Sud el 2000 i va obtenir un nou número u als 40 Principals amb la cançó «San Pedro». Al llarg dels seus treballs següents —8:30 a.m. (2002), Mestizo (2004) i 21 grams (2008)— va alternar la denúncia social amb períodes més reflexius i introspectius, i va mantenir el nivell de vendes dels seus treballs anteriors. El seu treball d'estudi més recent, Capitol, va ser publicat el 2017. El seu últim àlbum en directe és "Básic IV", gravat al Teatre Circo Price de Madrid el 2019. Ha venut més de 1.500.000 discos. Moltes de les seves cançons han acompanyat més d'una generació i s'han convertit en temes mítics. Alguns d'ells, podria ser: "El frec de la teva pell", "Si és només amor", "El Daurat", "Carrer Major", "Sant Pere", "Odi", "Far de Lisboa", "El teu nit i la meva", "Sara", "El perill" o "Mestizo".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila