Roberto Carlos



Roberto Carlos Braga Moreira (Cachoeiro d'Itapemirim; 19 d'abril de 1941), més conegut artísticament com Roberto Carlos2' és un cantautor brasiler, un dels principals representants de la MPB i balada romàntica. Sent un dels artistes llatins que més discos ha venut a tot el món, més de 150 milions de còpies i una icona de la música brasilera al món, anomenada al seu país ia la resta d'Amèrica Llatina com El Rei de la Música Llatina.

Porta més de 150 milions de discos venuts a tot el món, rècord per a un cantant llatinoamericà. Guanyador del Grammy al millor intèrpret de pop llatí el 1989, gràcies a la cançó Si l'amor se'n va, és l'únic artista llatinoamericà dels considerats llegenda que ha realitzat un MTV acústic i col·laborat amb estrelles mundials en diverses gires.

Des dels primers anys de la dècada dels 60, va intentar triomfar sense èxit com a cantant de bossa nova (estil en què va arribar a gravar diverses cançons). Després va escometre la carrera que el conduiria a la fama, l'escena del pop i rock brasilers a través dels programes musicals de televisió. Va tenir successius èxits gràcies a la seva veu suau, malenconiós i romàntica. Líder de la «Jovem Guarda» —moviment musical influït per la música de The Beatles— Roberto Carlos resumia el seu estat d'ansietat el 1965 cantant: Vull que m'escalfis aquest hivern i que tota la resta se'n vagi a l'infern. El moviment es va esvair, però Roberto Carlos es va convertir en el «Rei» del pop brasiler més convencional. Des d'aquell instant se'l considera l'Elvis Presley del Brasil.


Entrats la dècada dels 70's, Roberto Carlos es torna un cantant més romàntic gràcies al poeta portuguès Manuel Morais. Els seus èxits comencen un darrere l'altre a inundar les emissores de ràdio no només del Brasil sinó de tot el continent i d'Espanya. Va ser per molts anys l'únic cantant llatinoamericà que havia guanyat el Festival de la Cançó de San Remo a Itàlia; uns altres com José Feliciano, Mirla Castellanos i Luis Miguel van participar també sense aconseguir el primer lloc; fins que el 2008 la cantant argentina Lola Ponce ho aconsegueix al costat de l'italià Giò di Tonno, amb el tema Colpo di fulmine.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila