Roger Taylor



Roger Meddows Taylor (King's Lynn, Norfolk, Anglaterra; 26 de juliol de 1949), més conegut com a Roger Taylor, és un músic, compositor, multiinstrumentista i productor cinematogràfic britànic. En algunes cançons com a solista va actuar com a guitarrista i vocalista. Ha escrit cançons famoses de Queen com "Sheer Heart Attack", "I'm In Love With My Car", "Radio Ga Ga" o "A Kind of Magic". També va escriure altres com "Breakthru" o "Innuendo" juntament amb Freddie Mercury.


La revista Rolling Stone va ubicar Roger Taylor al lloc 14 de la seva llista dels millors 100 bateristes de la història, per la qual cosa segons la revista esmentada Roger és l'11è millor bateria viu, ja que dels bateristes que estan entre els primers 13 van morir (1° John Bonham, 6° Keith Moon, 11° Cozy Powell). A més ocupa el 8è lloc dels 30 bateries més rics del món, amb 105 milions de dòlars. Taylor Hawkins, bateria de Foo Fighters, ha afirmat que Roger és un dels bateries més influents en la història de la música.


El 1977 comença la seva trajectòria en solitari. El seu primer senzill va ser I Wanna Testify, amb qui va fracassar en el seu intent per ser un impacte a les llistes d'èxits, però va ser el principi d'una extensa i discutible trajectòria en solitari. El seu primer àlbum d'estudi va ser Fun in Space, el 1981, el que va escalar fins al número 18 de les llistes angleses d'èxits. El senzill d'aquest àlbum va ser Future Management, que va arribar al número 49.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila