Rufus Wainwright



Rufus Wainwright (Rhinebeck, Nova York; 22 de juliol de 1973) és un cantautor i compositor nord-americà-canadenc.


És fill dels cantants de folk Loudon Wainwright III i Kate McGarrigle, i germà de la també cantant Martha Wainwright.


Va començar a tocar el piano amb sis anys i als tretze anys va fer gires amb el grup The McGarrigle Sisters and Family, un grup folk que incloïa Rufus, la seva germana Martha, Kate & Anna McGarrigle. Al voltant dels vint anys va començar la seva etapa solista, i des de llavors ha esdevingut un reconegut artista. La seva música té marcades influències líriques que van des de l'òpera fins a la chanson francesa, passant pel musical.


Ha col·laborat en diverses bandes sonores de pel·lícules com Les aventuriers du timbre perdu - I'm a-runnin', L'aviador (de Martin Scorsese), El diari de Bridget Jones, Jo sóc Sam, Zoolander, Shrek, Moulin Rouge i Brokeback Mountain , entre altres. També ha compost la cançó per a l'anunci d'Antidote, el primer perfum masculí creat pels dissenyadors de moda Viktor and Rolf. També ha col·laborat posant nu en unes samarretes per a la campanya del dissenyador Marc Jacobs contra el càncer de pell.


El 2007, va oferir un atípic concert al Carnegie Hall de Nova York, on va escometre el desafiament de reinterpretar fidelment un llegendari recital de Judy Garland. D'aquest xou es va publicar posteriorment un disc.


L'abril del 2008, Rufus va anunciar que emprendria una nova gira «per diners», a fi d'abordar després el projecte següent: una òpera. La seva pretensió és retirar-se de la música pop per bolcar-se en aquest gènere musical.


El 9 de juliol del 2009 estrena a Manchester la seva primera òpera, Prima Donna, que no va ser ben acceptada per la crítica

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila