Ryan Adams




David Ryan Adams (nascut el 5 de novembre de 1974; Jacksonville, Carolina del Nord) és un cantant i compositor nord-americà de country alternatiu, pop i rock. Adams és membre fundador dels grups Ryan Adams and The Cardinals i Whiskeytown que va abandonar l'any 2000 i el 2009 per llançar el seu primer àlbum en solitari i seguir amb el seu projecte com a solista, Heartbreaker. El disc va obtenir un èxit immediat i el va situar a primera línia del panorama musical del moment. Des d'aleshores, Adams ha desenvolupat una prolífica carrera, amb tretze discos publicats els últims dotze anys, ja fos en solitari, o amb la que ha estat la banda d'acompanyament de forma intermitent, The Cardinals. 


El seu últim àlbum, Ashes and Fire, va sortir a la llum l'11 d'octubre del 2011 i va aconseguir el número 7 a la llista d'èxits Billboard 200.


Adams ha exercit de productor per a artistes com Jesse Malin o Willie Nelson, i ha col·laborat amb Counting Crows, Weezer, Norah Jones, America, Minnie Driver, Cowboy Junkies, Lleona Naess, Toots & the Maytals, Beth Orton i Krista Polvere. Al setembre de 2012 es va fer públic que Adams produirà el proper disc de la banda nord-americana Lemonheads.


Al marge de la seva obra musical, ha publicat dos llibres de poemes, Infinity Blues i Hello Sunshine, en què també s'inclouen relats curts.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila