Sabor de Gràcia



Sabor de Gràcia és un grup de rumba catalana format per gitanos catalans de Gràcia. Canten principalment en català, alternant-lo amb el castellà. Creat per Sicus Carbonell el 1994, el grup va publicar el seu primer àlbum el 1997 i des d'aleshores s'ha mantingut actiu. Al llarg de la seva carrera, Sabor de Gràcia ha retut homenatge a tota una generació d'artistes, entre ells Joan Manuel Serrat, Gato Pérez, Peret, El Pescaílla i la família de Lola Flores.


El seu primer àlbum, Tots els colors (1997), aplegava temes propis i una versió de la cançó de Joan Manuel Serrat —«Me'n vaig a peu»— en què reivindicaven l'herència del Gato Pérez, un dibuix del qual il·lustrava la portada del disc. Aquest debut els va portar a tocar arreu de Catalunya, inclòs el Palau de la Música.


El 2000 varen realitzar la banda sonora oficial de la peli cula El gran gato de Ventura Pons, acompanyant-hi artistes com ara Los Chichos, Luis Eduardo Aute, Moncho, Benjamin Escoriza, Martirio i Lucrecia entre d'altres.


El 2004 varen publicar un nou treball en castellà, El mundo baila (K. Indústria), amb cançons emblemàtiques com ara «Pescadilla» —un tribut al Pescadilla—, «El mundo baila» o «El ritmo de Juanito». Amb aquest treball feren diverses actuacions per tot l'estat espanyol i una gira per Veneçuela, Puerto Rico i els EUA. El 2005, el cantant Sicus Carbonell creà el grup Patriarcas de la Rumba i va editar el disc Cosa nostra, amb el qual varen fer gira junts per tot Europa.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila