Salomé



María Rosa Marco Poquet (Barcelona, ​​21 de juny de 1939), coneguda artísticament com a Salomé, és una cantant espanyola. Va ser una de les quatre guanyadores del Festival d'Eurovisió 1969, amb la cançó Vivo cantant.


Abans de ser cantant Salomé va treballar a la Hispano Olivetti de Barcelona, ​​va estudiar belles arts i ballet clàssic a l'Escola Magriñá, va anar a París i va formar part del ballet del Marquès de Cuevas el 1959-1961. Va començar a cantar a Radio Barcelona i va iniciar la seva carrera musical compaginant-la amb la seva faceta com a presentadora de televisió.


A partir de 1962 va començar a gravar singles per a segells discogràfics com Iberofón, Zafir, Edigsa o ​​Belter, però els seus primers LP no apareixerien fins al 1968. Es va presentar al Festival de la Cançó Mediterrània de 1962 amb el tema La muralla de Berlín i al de 1963 amb Se'n va anar, en català, obtenint el primer lloc. Actuà també al Festival de València; el Gran Festival de Madrid 1963; el Festival Internacional de la Cançó de Mallorca 1964 i el Festival Hispanoportuguès de la cançó del Duero el 1965 on va obtenir el premi d'interpretació. El 1965 va tornar al Festival de la Cançó Mediterrània amb la cançó Estrangera però no va passar de semifinals; el 1967, al mateix festival, quedaria en 2n lloc amb el tema Com el vent. Durant aquells anys va arribar a ser també la telonera de Frank Sinatra.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila