Shocking Blue



Shocking Blue va ser una banda neerlandesa de rock formada en 1967. morta el 2006—, a la qual es va comparar amb Grace Slick (Jefferson Airplane) per la seva potent veu. El grup es va dissoldre el 1974.


Shocking Blue va ser fundat el 1967 per Robbie van Leeuwen i aquest mateix any van gravar el seu primer senzill "Love is in the Air", que no va tenir èxit. El 1968 es van donar a conèixer amb Lucy Brown is Back in Town (cantada per Ferd de Wilde), que va aconseguir el lloc 21 de popularitat als Països Baixos. En aquest mateix any Fred de Wilde va ser reemplaçat per Mariska Veres com a vocalista principal.


Va ser en 1969 quan el senzill "Venus" (amb "Hot Sand" com a cara B) cantat per Mariska Veres, els va elevar a la fama a tot el món aconseguint el número 1 del Billboard Hot 100 a Estats Units durant tres setmanes, sent el primer senzill neerlandès a fer-ho. Pel senzill van rebre un disc d'or de part de l'Associació de la Indústria Discogràfica nord-americana. Les vendes mundials van superar els cinc milions de còpies.


En 1970 i 1971 van tenir altres dos èxits: "Mighty Joe" (amb "Wild Wind" com a cara B) i "Never Marry a Railroad Man" (cara B: "Roll Engine Roll"). També el 1971 van arribar "Hello Darkness", "Shocking You" i "Blossom Lady". El 1972, "Inkpot", "Out of Sight, Out of Mind" i "Eve and the Apple", i el 1973, "Rock in the Sea". Cap d'aquests senzills no va tenir èxit als Estats Units.


El 1974 es va dissoldre el grup i Mariska va començar la seva carrera en solitari. El seu únic èxit com a solista va ser "Take Me High" el 1975.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila