Sole Giménez



Soledad Giménez Muñoz, més coneguda com a Sole Giménez (Yecla (Múrcia), 27 de febrer de 1963), és una cantant, autora i compositora espanyola que ha desenvolupat la seva carrera professional al llarg de més de 35 anys tant a Espanya com a Amèrica . De vocació musical primerenca, va començar cantant amb 11 anys i des de llavors mai no s'ha deixat de fer música. La seva tasca més reconeguda va ser com a vocalista del grup Presumptes Implicats durant vint-i-tres anys, del 1983 al 2006. Junts van gravar onze discos als quals Sole Giménez com a compositora i lletrista aportaria grans èxits del grup amb cançons com "Alma de blues" o "El meu petit tresor" i textos com el "((En la Foscor))" o el de la coneguda cançó "Com hem canviat" entre moltes altres. Des de 2006 fins avui ha enregistrat nou discos més, el primer disc que va gravar en solitari es va editar l'any 2004 i es titulava "Ojalá" i l'últim va editar el març de 2019 i es titula "Dones de Música".

El 2007 grava "La felicitat" produït per Javier Limón, disc que seria el primer de la seva carrera en solitari, al qual van seguir "Dos gardenias" dedicat a autors llatins, es va editar a (2009), "Petitas cosas" dedicat a autors espanyols (el 2010). Amb tots dos discos el seu so comença a endinsar-se en sons Latín Jazz amb grans resultats, destacant al panorama de les veus llatines dedicades al gènere i tenint una excel·lent acollida per part de crítica i públic per la factura impecable de l'àlbum. El segueix , "El cel de París"2 editat 2012 amb què s'aproparia més al swing visitant grans cançons i autors de la música francesa. El 2014 edita el seu disc "Com hem canviat" amb què repassa tota la seva trajectòria i revisita les seves cançons més emblemàtica i conegudes. Després el 2017 edita el disc "(( Els Homes sensibles))", un disc de duets amb artistes masculins de la talla de Dani Martín, Víctor Manuel, Antonio Carmona, Pedro Guerra, Mikel Erentxun, David DeMaría, David San José, el colombià Chabuco, el mexicà Edgar Ocernansky, Teo Cardalda de Còmplices i Carlos Goñi de Revolver. A continuació edita al març de 2019 el disc "Dones de Música" on al costat de l'Orquestra Simfònica de Bratislava homenatja grans autores i compositores llatinoamericanes i espanyoles.


Durant la seva dilatada carrera ha col·laborat amb artistes com Joaquín Sabina, Maria Dolores Pradera, Joan Manuel Serrat, Víctor Manuel, Herbie Hancock, Milton Nascimento, Randy Crawford, Armando Manzanero, Pancho Gespes, Ana Torroja, Miguel Ríos, Ana Belén, Carlos Goñi de Revòlver, Pirates, Los Sabandeños, Duo Dinámico, Enrique Heredia "Negri", Antonio Cortés, Còmplices, etc.


Va ser durant un any professora de veu de la Berklee School of València i, fins al juliol del 2018 va exercir com a consellera del Consell Valencià de Cultura.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila