Steven Wilson


Steven John Wilson (Londres, Anglaterra; 3 de novembre de 1967) és un músic i productor britànic. Actualment, un artista en solitari, es va fer conegut per ser el fundador, vocalista, guitarrista i compositor de la banda Porcupine Tree. Igualment és membre de molts altres grups i ha col·laborat amb artistes com Opeth, King Crimson, Jethro Tull, Yes, Orphaned Land, Pendulum, XTC, Anathema, entre d'altres. Va ser nominat cinc vegades als premis Grammy.


Wilson, un autodidacte, és productor i enginyer d'àudio, a més de multinstrumentista, cantant i tocant tant guitarra com teclats.Steven fusiona influències del cinema i la literatura en un estil que denomina rock conceptual, comparant els seus àlbums amb veure una pel·lícula o llegir una novel·la. Encara que el seu gènere és principalment descrit com a rock progressiu (etiqueta que ell evita), les seves influències i aventures musicals són extremadament dispars, abastant des d'alguns com la psicodèlia o la música ambiental, passant per l'electrònica, el pop, fins al metall extrem, sent anomenat una "personalitat musical bipolar" per la imprevisibilitat i evolució de la seva obra. Les seves lletres solen tractar sobre temes molt tristos i de vegades són una crítica implícita a la societat i tecnologia modernes. Els seus concerts són molt pomposos, incloent so quadrafònic envoltant i elements visuals elaborats.


Ha estat nominat a cinc Premis Grammy, dos amb Porcupine Tree, en dues ocasions com a solista i en una altra amb Storm Corrosion. . L'any 2015 amb l'àlbum Hand Cannot Erase va rebre tres premis als Progressive Music Awards de Londres i el va portar a ser anomenat "rei del rock progressiu" per la BBC.


Tot i ser reconegut com un dels compositors més prolífics i aclamats de les últimes dues dècades, gràcies a la seva multifacètica carrera, la popularitat de Steven Wilson s'ha mantingut fora del mainstream, arribant a ser anomenat, juntament amb Porcupine Tree, com " la millor banda de la qual no has sentit mai".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila