The Decemberists




The Decemberists és una banda nord-americana d'indie rock formada el 2000 a Portland, Oregon. El seu nom deriva de la Revolta Decembrista de 1825 a Rússia, i la temàtica de les seves cançons normalment tracta d'històries i personatges ficticis, normalment barrejant fets històrics i sempre mantenint una línia narrativa a cadascuna de les seves cançons.


Constituïts formalment el 2001, i amb una formació diferent de l'actual, The Decemberists va publicar el seu primer àlbum el 4 de març del mateix any, presentant una proposta original, però comparada fins avui amb agrupacions de la seva mateixa escena com Neutral Milk Hotel.


Poc temps després de publicat, Kill Rock Stars es va convertir en el seu segell discogràfic durant gairebé 4 anys, i amb el qual van aconseguir llançar els reeixits àlbums Her Majesty the Decemberists, Picaresque i una reedició de Castaways and Cutouts.


Ja a la fi del 2005, van signar amb Capitol Records, convertint-se aquesta en la seva nova casa discogràfica i amb la qual van aconseguir publicar el seu àlbum, The Crane Wife.


Una de les particularitats de la banda és que tots els dibuixos i il·lustracions que apareixen als seus treballs són dibuixats per Carson Ellis, la núvia de Colin Meloy (el vocalista de la banda).


Al març de 2009 van publicar l'àlbum The Hazards of Love en què van comptar amb múltiples col·laboracions, entre les quals es comptaven les de Shara Worden (Mi Brightest Diamond), Becky Stark (Lavender Diamond), Jim James (My Morning Jacket) i Rebecca Gates (The Spinanes).1

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila