The Mars Volta



The Mars Volta és una banda nord-americana de rock progressiu provinent d'El Paso, Texas i fundada el 2001. Fundada pel guitarrista Omar Rodríguez-López i el vocalista Cedric Bixler-Zavala, la banda incorpora diverses influències incloent rock progressiu, Krautrock, jazz fusion , hard rock, i música llatinoamericana dins de la seva música. Van ser anomenats "La millor banda prog-rock" del 2008 per Rolling Stone. D'acord amb el booklet d'Amputechture, The Mars Volta està conformat per la societat entre Omar Rodríguez-López i Cedric Bixler-Zavala, mentre que les seves composicions són després interpretades per The Mars Volta Group. Són coneguts pels seus concerts enèrgics i improvisats, les seves lletres críptiques, així com els seus àlbums d'estudi conceptuals.


El 2009, la banda va guanyar un Grammy en la categoria Best Hard Rock Performance per la cançó Wax Simulacra. Cedric Bixler-Zavala, va anunciar al seu compte de Twitter el dia 23 de gener que oficialment estava fora de la banda i de certa manera insinuant la separació d'aquesta, dient que "va fer tot el que podia per mantenir junta la banda".


Encara que la banda es va separar el 2013, després de la reunió d'At the Drive-In Omar i Cedric es van reunir novament per formar un nou grup anomenat Antemasque.


Després de gairebé deu anys d'inactivitat, Rodríguez-López i Bixler-Zavala van anunciar que havien reunit The Mars Volta a través d'una instal·lació d'art, anomenada L'ytome Hodorxí Telesterion, el juny de 2022. L'anunci va estar acompanyat de un nou senzill, titulat Blacklight Shine i l'anunci de la primera gira de la banda en una dècada.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila