The Rapture



The Rapture és una banda nord-americana de rock, amb base a la ciutat de Nova York. Barregen influències del post-punk, dance-punk, acid house, indie, disc, electrònica, rock and roll i altres gèneres més. Juntament amb Radio 4, van ser els fundadors de l'escena novaiorquesa de Dance punk (Punk ballable) que va sorgir a principis dels anys 2000.


The Rapture es va formar el 1998 amb Vito Roccoforte a la bateria i Luke Jenner a la veu i les guitarres. Després de reubicar-se a Nova York, el baixista original va deixar la banda i va ser reemplaçat per Matt Safer. El multiinstrumentista Gabriel Andruzzi es va unir a la banda el 2002.


Després d'haver estat de gira durant diversos anys, el 2001 van editar el seu EP de sis cançons a través de la discogràfica Sub Pop. El seu primer àlbum de llarga durada, Echoes, va ser llançat amb aclamació de la crítica el 2003.


Al gener de 2004, The Rapture va ser el grup teloner principal de Funeral for a Friend a la gira NME Awards Tour, amb bandes com Franz Ferdinand i The Von Bondies. Més tard aquest any es van presentar a l'escenari principal del Curiosa Festival juntament amb Interpol, Scarling., Mogwai, Cursive, Thursday, The Cooper Temple Clause, Head Automàtica i els seus propis ídols The Cure.


Al setembre de 2006 va ser editat el seu àlbum Pieces of the People We Love a través d'Universal/Motowon. Va ser produït pels aclamats Paul Epworth, Ewan Pearson i el DJ Danger Mouse.


El 2009 el baixista Matt Safer va deixar el grup, i així van quedar només tres integrants oficials que actuen en viu amb un baixista sesionista.


També el 2009, la sèrie britànica Misfits va emprar com a tema d'obertura la cançó "Echoes", del disc del mateix nom d'aquest grup, editat el 2003.


Sobtadament, la banda es va separar el 2014, encara que no es va saber fins temps després. Posteriorment el 2019, van decidir reunir-se novament per a una sèrie de concerts i romanen fent xous en el present.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila