The Sweet




Sweet (originalment The Sweet) és una banda britànica de música rock, una de les principals del gènere glam rock existents a la dècada de 1970, amb la formació original composta per Brian Connolly, Steve Priest, Frank Torpey, i Mick Tucker. Torpey més tard va ser substituït per Mick Stewart i després a l'agost de 1970 pel definitiu Andy Scott.


Durant els primers anys entre 1971 i 1972, l'estil musical de Sweet va seguir una progressió marcada des de l'estil de The Archies (conegut com Bubblegum o pop chicle) —tal és el cas del seu primer èxit, Funny Funny—, fins a evolucionar a un estil de The Who, influïts pel rock pesat complementat per un sorprenent ús d'aguts cors.


La banda va aconseguir un notable èxit en les llistes britàniques amb tretze top 20 hits durant la dècada de 1970, cinc aconseguint el número 2 com l'avui clàssica i llegendària The Ballroom Blitz i Block Buster!, aquest tema va ser el únic a arribar al Top 1 del Regne Unit. Als Estats Units el seu èxit va ser una mica menor, encara que van tenir gires molt reeixides en aquest país. Allí van tenir quatre Top 10 hits de Billboard. No obstant, el país on van triomfar amb més èxit va ser Alemanya (considerada la seva segona llar), amb quinze Top 10 hits, vuit en el límit de les llistes.


Els membres de Sweet van patir una sèrie de canvis durant diferents períodes. Scott, Connolly i Priest també van formar el seu propi «Sweet», cosa que resulta a les bandes per separat Sweet Steve Priest, Sweet Andy Scott i BC Sweet. Això va ser motivat perquè mai no va existir una veritable lluita legal pels drets i exclusivitat de l'ús del nom original, en vista que cadascú el va fer servir d'una manera diferent, encara que interpretessin els mateixos èxits pel seu compte.


Connolly va morir el 9 de febrer de 1997 després de llargs i successius patiments cardíacs i hepàtics (situació que va minvar significativament la seva carrera en solitari), Tucker el 14 de febrer de 2002 a causa de la leucèmia, i Priest el 4 de juny de 2020. Andy Scott és l'únic membre que continua actiu amb la seva banda.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila