Tony Ronald



Tony Ronald, nom artístic de Siegfried André Den Boer, que posteriorment i segons el sistema de cognoms espanyol també va utilitzar en nom oficial el seu cognom matern Kramer (Arnhem, Països Baixos; 27 d'octubre de 1941 - Barcelona, ​​Espanya; 3 de març de 2013) va ser un cantant neerlandès en castellà, català i anglès i productor musical que va destacar els anys 1960 i 1970 a la música pop espanyol.


D'origen neerlandès, es va traslladar a Barcelona a finals de la dècada de 1950 després de finalitzar el servei militar al país d'origen. Va començar a la música al costat del seu germà Charley Kurt, formant el grup Kroner's Duo, que després van ser coneguts com Tony Ronald i els seus Kroner's i també com Tony Ronald Group, amb escàs èxit.3 Finalment va acabar cantant en solitari on va aconseguir bona part de els seus èxits musicals.


Un dels seus èxits més grans va ser la cançó Help (Get Me Some Help), més coneguda com Help, Ajuda'm!, publicada el 1971 i que el va col·locar en els primers llocs de les llistes de vendes. A Mèxic, aquesta cançó va ser un èxit molt popular i va ajudar que tingués el seu segon èxit: I Love You, Baby, interpretada totes dues en anglès i en castellà.


A més va versionar cançons de The Beatles, The Monkees o Little Richard.


En 1972 la cançó Help (Get Me Some Help) va gravar una versió en portuguès anomenada Vem Me Ajudar, executada per la banda brasilera The Fevers.


A partir del 1977 es va convertir en productor musical de grups espanyols, encara que va continuar oferint concerts dels seus temes i versions.


Va morir a Barcelona, ​​una setmana després d'acomiadar-se dels escenaris després d'una llarga malaltia.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila