Umpah-Pah




Umpah-pah va ser un grup de rock de la ciutat de Girona. Encapçalat per Adrià Puntí (veu, lletres i harmònica), acompanyat de Jordi Gimbernat (guitarra), Pau Marquès (guitarra), Joan Solà Morales (baix), Francesc Terrades (teclats) i Marc Marquès (bateria), el grup es va fundar el 1989 i es va dissoldre el 1996.


El seu primer disc es va titular Raons de pes, el segon Bamboo Avenue (que és el nom del principal carrer de Kingston, la capital de Jamaica, país on van gravar dos videoclips del seu primer disc (els reggaes Bevent passat i La catximba)), i el tercer disc es va titular Bordell, iniciat amb una cançó dedicada a la seva ciutat (Girona) i acabat amb una popular cançó en eusquera Lau teilatu. Abans, però, van treure un CD single de 3 cançons, Borinots, que incloïa una versió (no acústica) de Nina ensucrada, cançó que ja apareix en el seu primer disc. Posteriorment, també han editat treballs en castellà.


1989: neix Umpah-pah a Sarrià de Ter, arran de la separació de Mami Oplins Band. 1989: primer concert d'Umpah-pah a la sala Shock de Girona en un concurs de pop rock el qual van guanyar.


El 30 de novembre de 2009, per celebrar el 20è aniversari del seu primer concert, a la Fira de Sant Narcís, de Girona, va sortir a la venda el disc Més raons de pes. El tribut a Umpah-Pah, format per disset cançons en català i castellà que interpreten músics espanyols admiradors declarats del grup, com Bunbury, Iván Ferreiro, Amparanoia i Shuarma, grups de rock independent alternatius, com Love of Lesbian, Mishima i Egon Soda, i cantants gironins.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila