Vetusta Morla



Vetusta Morla és una banda espanyola d'indie rock originària de Tres Cantos, Madrid, que canta en espanyol. Després de nou anys de camí musical, el febrer de 2008 van publicar el seu primer llarg, Un dia al món. Tres anys més tard, el 2011, van publicar el seu segon àlbum, Mapes. El 8 d'abril del 2014, després de diversos anys de gira per Espanya i altres països, publiquen el seu tercer àlbum, La deriva. El 2017 publiquen el seu quart àlbum Mateix lloc, diferent lloc. El 2021 publiquen el seu cinquè àlbum Cable a terra. La banda deu el seu nom al personatge la Vetusta Morla de La història interminable, la tortuga anciana gegant ("vetusta" en espanyol és sinònim de vella, anciana).



Els primers components de Vetusta Morla van ser Pucho (Juan Pedro Martín, veu), David García "l'Indi" (bateria), Jorge González (percussió), Alejandro Notario (baix) i Guillermo Galván (guitarra). Més tard, a finals de 1998, Juan Manuel Latorre s'incorpora al grup com a guitarra i teclat, Alejandro Notario surt del grup, completant finalment el sextet amb Álvaro B. Baglietto.


El grup pren el seu nom de la vella tortuga de la novel·la juvenil La història interminable, de Michael Ende. Morla és una tortuga que va optar per creure's el que és just per no convertir-se en res.


L'enregistrament de la seva primera maqueta, 13 hores amb Lucy, va tenir lloc el gener del 2000. Després de guanyar el març del mateix any el segon premi del Concurs Musical d'Hortalesa, i el primer premi del Concurs Estatal de Pop-Rock de Rivas-Vaciamadrid , uns mesos més tard, sorgeix l'oportunitat de gravar una segona demo, que prendria el nom de la banda, el gener de 2001.


Després d'arribar a la final del Concurs de Rock de l'Elipa el 2001, el grup coneix el productor David Hyam. Amb ell començarien a perfilar una nova feina, La quadratura del cercle.


En acabar l'enregistrament de la tercera demo, Alejandro Notario abandona el grup. Al cap de poc temps Álvaro B. Baglietto passa a ser el nou baixista.



El 2004 van actuar a Els concerts de Ràdio 3 de RTVE. També van participar al Festival Internacional Anti-Crise (Beirut), al qual van ser convidats com a representació espanyola. Es tractava d'un esdeveniment que reunia diversos artistes de nacionalitats diferents. Allí van tenir l'ocasió no només de tocar amb tots els convidats, sinó també de conviure durant uns dies, tots junts en una casa otomana convertida en residència d'artistes i centre cultural anomenada Zico House.


Al gener de 2005, publiquen Mira, un EP autoeditat de 7 temes.


Durant tot aquest temps, Vetusta Morla no ha deixat de tocar per sales de tot Espanya, prestant especial atenció al circuit madrileny: El Sol, Cafè La Palma, Galileu Galilei, Caragol, Macumba, Clamores, Heineken, La Boca del Llop, Ritme & Compàs, Chesterfield Cafè, Joy Eslava, etc.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila