Amparanoia



Amparanoia (1997-2008) va ser el nom del grup musical creat per Amparo Sánchez, una de les pioneres de la música de fusió a Espanya. El grup va néixer el 1996 al barri de Lavapiés (Madrid). L'any 2008 Amparanoia es va acomiadar amb una gira internacional, Amparo Sánchez va dissoldre l'agrupació i va decidir iniciar la seva carrera en solitari.


Abans d'aquest projecte, Amparo Sánchez havia format diversos grups a Granada com Amparo & The Gang i Amparem el blues; amb aquest últim ja comença a fer concerts per tot Espanya i França i gestant el que seria Amparanoia.


El 1997, i després de bussejar fins als orígens del blues, el soul i la urpa llatinoamericana, treu l'àlbum que havia estat buscant des de fa anys: El poder de Machín, un àlbum amb ranxeres i boleros, un àlbum pop.


El seu tema Fer diners es va sentir a la pel·lícula Barri de Fernando León d'Aranoa, guanyant-se el sobrenom de la Manu Chao espanyola.


Amb el seu segon disc, es va allunyar completament de qualsevol etiqueta ia la seva coctelera particular li suma la rumba i el reggae.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila