Anne Murray

 


Morna Anne Murray CC ONS (nascuda el 20 de juny de 1945) és una cantant canadenca retirada. Els seus àlbums, que consisteixen principalment en música pop, country i contemporània per a adults, han venut més de 55 milions de còpies a tot el món durant els seus més de 40 anys de carrera.


Murray va ser la primera cantant solista canadenca a assolir el número 1 a les llistes dels Estats Units i també la primera a guanyar un disc d'or per una de les seves cançons d'autor, "Snowbird" (1970). Murray també és coneguda pel seu èxit nord-americà número 1, guanyador del premi Grammy de 1978, You Needed Me. Sovint se la cita com una de les artistes canadenques que van obrir el camí a altres històries d'èxit internacionals canadenques, com ara k.d. lang, Céline Dion i Shania Twain. També és la primera dona i la primera canadenca a guanyar "Àlbum de l'any" als Premis Country Music Association de 1984 pel seu àlbum Gold-plus de 1983 A Little Good News.


Murray ha rebut quatre Grammy, un rècord de 24 Junos, tres American Music Awards, tres Country Music Association Awards i tres Canadian Country Music Association. Ha estat inclosa al Canadian Country Music Hall of Fame, al Juno Hall of Fame, al Canadian Songwriters Hall of Fame i al Canadian Broadcast Hall of Fame. És membre del Country Music Hall of Fame Walkway of Stars de Nashville i té la seva pròpia estrella al Passeig de la Fama de Hollywood a Los Angeles i al Passeig de la Fama del Canadà a Toronto.


El 2011, Billboard la va classificar en el 10è lloc a la seva llista dels 50 artistes contemporanis adults més grans de la història.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila