Barry Manilow



Barry Manilow (nascut Barry Alan Pincus; 17 de juny de 1943) és un cantant i compositor nord-americà amb una carrera que abasta set dècades. Els seus enregistraments d'èxit inclouen "Could It Be Magic", "Mandy", "I Write the Songs", "Can't Smile Without You" i "Copacabana (At the Copa)".


Ha gravat i publicat 51 singles del Top 40 a la llista d'adults contemporanis, inclosos 13 que van arribar al número u, 28 van aparèixer entre els deu primers i 36 entre els vint primers. Manilow ha publicat 13 àlbums de platí i sis àlbums de platí. Encara que no és un artista favorit dels crítics musicals, Manilow ha estat elogiat pels seus companys de la indústria discogràfica, inclòs Frank Sinatra, a qui es va citar a la dècada de 1970 dient: "És el següent".


A més de produir i organitzar àlbums per a ell i altres artistes, Manilow ha escrit i interpretat cançons per a musicals, pel·lícules i anuncis publicitaris per a corporacions com McDonald's, Pepsi-Cola i Band-Aid, des dels anys seixanta. Ha estat nominat a un premi Grammy (guanyador una vegada) com a productor, arranjador i intèrpret un total de quinze vegades (i cada dècada) des del 1973 fins al 2015. També ha produït àlbums nominats als Grammy per a Bette Midler, Dionne Warwick, Nancy Wilson i Sarah Vaughan. Manilow ha venut més de 85 milions de discos com a artista en solitari a tot el món, el que el converteix en un dels artistes més venuts del món.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila