Black



Colin Vearncombe (Liverpool, Merseyside, 26 de maig de 1962-Cork, 26 de gener de 2016), més conegut pel seu nom artístic Black, va ser un cantant i músic britànic. De 1981 a 1988 va liderar una banda també anomenada Black, amb la qual va aconseguir el seu major èxit.


El primer llançament de Black va ser Human Features amb la discogràfica Rox Records el 1981. El va seguir un altre disc el 1982 amb More Than The Sun (Wonderful World Of Records), després del qual Black va signar amb la discogràfica WEA Records. El seu primer àlbum amb aquesta discogràfica va ser Hey Presto (1984), que el va catapultar a l'èxit fora del Regne Unit: el videoclip d'aquesta cançó es va emetre al canal per satèl·lit Music Box, i el senzill es va distribuir a Austràlia. El segon senzill amb WEA Records va ser una reedició de More Than The Sun. Després d'això, la discogràfica va abandonar el projecte.


1985 va ser un any especialment malenconiós per al cantant de Black, Colin Vearncombe, qui llavors va escriure una cançó clau, irònicament titulada «Wonderful Life» («Vida meravellosa»). Llançada independentment al principi, aquesta cançó va cridar l'atenció de la discogràfica A&M Records, que va signar amb Black i la seva carrera artística es va enlairar. Al principi, els senzills “Everything's Coming Up Roses” i “Sweetest Smile” van tenir un èxit moderat només al Regne unit, però el tercer senzill, un rellançament de “Wonderful Life”, va ser un èxit rotund a tot el món. L'àlbum del mateix nom, editat el 1987, va aconseguir un gran èxit comercial i dels crítics musicals.


Més tard, Black va seguir venent més de dos milions de discos per tot el món amb Comedy 1988 i Black 1991. En aquest temps, la vida personal de Vearncombe va canviar quan es va casar amb l'excantant sueca Camilla Griehsel, de la banda One 2 Many. Desil·lusionat per haver de negociar amb una discogràfica gran, Colin Vearncombe, únic membre que quedava de Black, va fundar la seva pròpia marca discogràfica Nero Schwarz i va llançar un àlbum (Are We Having Fun Yet?, 1993). Vearncombe va tornar el 1999 per treure una sèrie d'enregistraments molt aplaudits en nom propi. Un nou disc anomenat Between Two Churches es va treure a la venda el 7 de novembre de 2005.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila