Blood, Sweat & Tears



Blood, Sweat & Tears (també coneguts com a BS&T) és una banda de rock, fundada el 1967 a Nova York (Estats Units), que es va convertir en la principal icona de l'anomenat jazz rock, fusionant rock, blues, pop i jazz a través d'arranjaments complexos, concebuts per a una secció rítmica clàssica i una secció d'instruments de vent, creant una forma peculiar de R&B i soul. Juntament amb el grup Chicago, conformen el cap més visible del que el musicòleg Joachim E. Berendt va anomenar les Big Bands de Rock.


El pianista i organista Al Kooper, que havia participat en sessions amb Bob Dylan, Jimi Hendrix o els Rolling Stones, i que llavors estava enrolat en una banda de rock anomenada The Blues Project, va ser l'impulsor del grup, el nom del qual va prendre un disc, del 1963, del cantant de country, Johnny Cash que, al seu torn, el va recollir de la famosa expressió de Winston Churchill. El grup, al qual es van incorporar el seu company de banda, el guitarrista Steve Katz i el baixista Jim Fielder, un veterà que havia estat en grups com Buffalo Springfield o Mothers of Invention de Frank Zappa, es va concebre amb una estructura derivada de les bandes de soul dels seixanta, amb una base rítmica clàssica (guitarra, teclats, baix i bateria) i una potent secció de metalls (dues trompetes, trombó i saxo), i amb un bagatge musical que incloïa, per descomptat, rock i blues, però també psicodèlia, pop, jazz i soul.


La seva primera actuació va tenir lloc al Cafè a Go-Go, a Nova York, l'hivern del 1967, i van tenir un impacte notable, suficient perquè Columbia decidís fitxar-los i gravar un disc, Child is father to the man. El disc es va publicar el 1968, amb els trompetistes Jerry Weiss i Randy Brecker, el trombonista i teclista Dick Halligan, el saxofonista Fred Lipsius i el bateria Bobby Colomby, a més dels abans esmentats. Es va situar al n.º 47 del Billboard 200, un lloc elevat per a uns debutants.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila