Daft Punk



Daft Punk va ser un duo francès de french house format pels DJ's i productors Guy-Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter. Daft Punk va aconseguir una gran popularitat dins del house a mitjans dels anys 90 a França i va continuar amb el seu èxit a els anys posteriors. El duet també és acreditat per la producció de cançons que es consideren essencials a l'estil del french house


L'acrònim "Daft", present al seu primer DVD, prové de les inicials de "A Story about Dogs, Androids, Firemen and Tomatoes". Aquestes paraules reben significat al duo musical per la seva primera cançó, Da Funk de l'any 1995 pertanyent a l'àlbum Homework, on apareix un gos antropomorf ("Dogs") com a protagonista al vídeo. Després "Androids" per l'aparició de robots ballant al vídeo Around the World de l'any 1997 de l'àlbum Homework. "Fireman" (Bomber en espanyol) que apareixen al vídeo de Burnin i Tomatoes pel vídeo Revolution 909.


Un dels grups que van ser font d'inspiració per a Daft Punk van ser els francesos de Space, en els quals van inspirar els seus cascos espacials.


A principis de la carrera del grup, el duo era influenciat per bandes com The Beatles, The Beach Boys i The Rolling Stones. Thomas Bangalter, Guy-Manuel d'Home-Christo i Laurent Brancowitz (futur guitarrista de Phoenix) es trobaven originalment en una banda anomenada Darlin', que es va dissoldre després d'un curt període de temps, permetent a tots dos experimentar amb música pel seu compte . Però anys més tard, el duet i la banda s'ajuntarien al Madison Square Garden, fent remixes de diversos temes, entre ells If I Ever Feel Better de Phoenix;, Harder, Better, Faster, Stronger i Around the World» de Daft Punk, ajuntant novament a Bangalter ia Homem-Christo amb Brancowitz.


El duo, anys posteriors a la dissolució de Darlin', es va convertir en Daft Punk i van llançar el seu aclamat àlbum debut, Homework el 1997. El segon àlbum, Discovery, llançat el 2001, va ser encara més reeixit, impulsat pels senzills dance «One More Time», «Digital Love» i «Harder, Better, Faster, Stronger». Al seu torn, aquest àlbum també és la banda sonora de la pel·lícula animi Interstella 5555 sent produïda per Toei Animation i estrenada el 2003. Al març de 2005, el duo va llançar el seu tercer àlbum; Human After All, rebent crítiques mixtes. No obstant això, «Robot Rock» i «Technologic» van tenir èxit al Regne Unit. Daft Punk va fer una gira al llarg de 2006 i 2007, i va llançar el seu àlbum en viu Alive 2007, el qual va guanyar un Grammy al Millor Àlbum d'Electrònica/Dance. Més tard, el duo va compondre la música per a la pel·lícula de Disney Tron: Legacy i el 2010 van llançar la banda sonora de la pel·lícula. El 2013, Daft Punk va llançar el seu aclamat i últim àlbum; Random Access Memories, el qual va comptar amb múltiples col·laboracions amb famosos artistes, com Pharrell Williams, Nile Rodgers i Giorgio Moroder, entre d'altres.


Daft Punk és reconegut pels seus elaborats concerts en què incorporen efectes visuals, per l'èmfasi que posen en la història i els components visuals de les seves produccions musicals i, també, perquè des del 2001 a les seves actuacions o aparicions públiques apareixen disfressats amb cascos de robot . Moltes vegades concedeixen entrevistes o apareixen a la televisió. El duo ha venut més de 12 milions d'àlbums,8 i més de 17 milions de senzills.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila