Drake



Aubrey Drake Graham (Toronto, 24 d'octubre de 1986), conegut simplement com a Drake, és un raper, cantant, compositor, productor discogràfic i actor canadenc. Originalment es va fer conegut per interpretar al personatge de Jimmy Brooks de la sèrie de televisió Degrassi: The Next Generation. Més tard va saltar a la fama com a cantant de rap, llançant diversos mixtapes abans de signar amb Lil Wayne a la companyia discogràfica nord-americana Young Money Entertainment al juny de 2006.


El seu primer àlbum d'estudi, Thank Me Later (2010), va debutar al número u del Billboard 200 nord-americà i va ser certificat com a disc de platí per la Recording Industry Association of America (RIAA). El seu segon àlbum, Take Care (2011), va encapçalar les llistes als Estats Units i Canadà, mitjançant la producció de diversos senzills, incloent Headlines, Take Care, Make Me Proud, i The Motto; a aquest darrer se li atribueix la popularització de l'acrònim àmpliament utilitzat de YOLO.


En la promoció del seu segon àlbum, Drake va realitzar el Club Paradise Tour, que es va convertir en el més reeixida del hip hop de 2012, recaptant més de 42 milions de dòlars. Amb aquest mateix àlbum, Drake va guanyar el seu primer premi Grammy a la categoria de millor àlbum de rap.


El seu tercer àlbum d'estudi, Nothing Was the Same (2013), va aconseguir un gran èxit comercial i va ser recolzat pels senzills Started from the Bottom i Hold On, We're Going Home. El 2015, Drake va debutar dos mixtapes, If You're Reading This It's Too Late i What a Time to Be Alive, sent el primer de doble disc de platí.


El seu quart àlbum d'estudi, Views (2016), va obtenir més d'un milió de còpies venudes la primera setmana del seu llançament, recolzant-se amb els senzills Hotline Bling, One Dance i Pop Style. Posteriorment, Drake va estar per realitzar la seva cinquena gira titulada Summer Sixteen Tour acompanyat amb el raper Future per promocionar el seu darrer àlbum i mixtape.


Drake també ha escrit cançons per a altres artistes, entre els quals hi ha Alicia Keys, Jamie Foxx, Rita Ora i Trey Songz. El 2014 va col·laborar amb Romeo Santos en el segon senzill del seu àlbum Formula, Vol. 2, titulat «Odio». Drake es va fer també ambaixador global dels Toronto Raptors, equip de bàsquet oficial de la NBA de la seva ciutat natal.


Pel seu treball ha guanyat un premi Grammy, tres premis Juno, sis premis BET, i va establir diversos registres importants a les llistes de Billboard.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila