Duffy



Aimee Anne Duffy, més coneguda pel seu pseudònim Duffy (nascuda el 23 de juny de 1984 a Gwynedd, Gal·les) és una cantant i compositora britànica. El seu estil s'inspira en la música Neo Soul.


Duffy va passar la seva infància a Gal·les i després de la separació dels seus pares va marxar amb la seva mare i germanes a Pembrokeshire, al sud del país. Quan va fer 15 anys va tornar a Nefyn, on va començar a cantar en bandes locals. La seva llengua materna és gal·lès i va aprendre l'anglès com a segona llengua.


L'any 2003 fa el gran salt al públic local quan es va presentar a Wawffactor, versió gal·lesa alternativa de Pop Idol emès a S4C, on queda en segon lloc. Posteriorment va marxar a Anglaterra i va continuar els seus estudis a diversos Col·legis majors. Quan va marxar a la Universitat de Chester va començar a acudir i cantar en un club local de Jazz i Blues. Allí va gravar 3 EP i va col·laborar amb altres grups com Mint Royale, desenvolupant la seva carrera musical, i un any després començaria a treballar amb artistes anglesos.


El 2007 va signar un contracte amb la discogràfica A&M Records amb què va gravar diversos temes del que seria el seu posterior disc, Rockferry. El disc va tenir bona acceptació entre la crítica i ella va començar a aparèixer actuant en diversos programes del segon canal de televisió de la BBC, sent descrita com una de les promeses emergents de 2008. El 3 de març va treure el seu primer disc, "Rockferry", editat per Polydor per al mercat britànic i europeu. Un dels seus temes, Mercy, es va convertir en número 1 de descàrregues setmanes abans, sent la primera cantant gal·lesa en 25 anys a aconseguir-ho, i en un èxit a nivell europeu. En 5 setmanes l'àlbum havia venut més d'un milió de còpies a tot Europa.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila