Eagle-Eye Cherry



Eagle-Eye Lanoo Cherry (Estocolm, Suècia, 7 de maig de 1968) és un músic suec-nord-americà de rock alternatiu. És fill del trompetista i músic de jazz Don Cherry, mig germà de la rapera Neneh Cherry i germanastre de la cantant sueca Titiyo.


Eagle-Eye va néixer a Estocolm el 7 de maig de 1968 al si d'una família d'artistes. El seu pare, el reconegut trompetista nord-americà Don Cherry, va decidir batejar-ho com (Eagle-Eye significa "Ull d'àliga") perquè la primera vegada que va veure el seu pare ho va fer amb només un ull obert. La seva infància va estar marcada pels freqüents viatges del seu pare, a qui acompanyava amb la seva germana gran Neneh Cherry. Va ser així com es va acostumar al peculiar estil de vida dels músics.


Amb 12 anys va ser enviat a estudiar a Nova York, ciutat on formaria part de diverses bandes com a bateria i treballaria com a actor. El 1993 protagonitza el xou de la NBC "South Beach".


El 1996, amb 26 anys i després de la mort del seu pare, decideix tornar al seu país natal per començar a treballar al seu primer àlbum, Desireless, que veuria la llum l'any següent. Desireless acabaria sent un èxit durant 1998 i 1999, amb un total de 4 milions de còpies a tot el món i un disc de platí als Estats Units.


El 1999 va formar duet amb el llegendari guitarrista Carlos Santana a la cançó "Wishing It Was", pertanyent a l'àlbum Supernatural de l'artista mexicà. Aquest disc obtindria 9 premis Grammy.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila