Garbage



Garbage és una banda de rock alternatiu procedent de Madison, Estats Units i Edimburg, Escòcia, Regne Unit formada el 19931 per la cantant escocesa Shirley Manson, i pels tres productors nord-americans Butch Vig, Steve Marker i Duke Erikson, n'han venut més de 25 milions d'àlbums arreu del món.


A l'agost de 1995, el seu àlbum debut homònim va debutar en el lloc #193 al Billboard 200. El primer senzill oficial, "Vow", va ser precedit d'un tema que no venia a l'àlbum, el qual portava el nom de "Subhuman" seguit alhora del superhit "Only Happy When It Rains" així com alguns senzills promocionals de l'àlbum, entre ells "Queer". L'àlbum va debutar al número 12 a l'UK Albums Chart; a Austràlia es va posicionar al lloc 5. "Queer" va ser llançat a Europa amb motiu de promocionar la seva primera gira mundial. Garbage va llançar diversos reeixits senzills durant 1995 i 1996, com per exemple "Supervixen" i "Milk", a més del més important de la seva carrera, "Stupid Girl". El seu àlbum debut, Garbage, va vendre més de 4 milions de còpies i va ser certificat doble disc de platí al Regne Unit, EUA i Austràlia. La banda va guanyar el premi Breakthrough Artist el 1996 al MTV Europe Music Awards.


La banda va passar dos anys treballant en el seu següent àlbum, Version 2.0, llançat en 1998, que va encapçalar les llistes de charts del Regne Unit i que ho va portar a merèixer dues nominacions a l'any següent com a Millor Àlbum de l'Any i Millor Àlbum de Rock. Version 2.0 va obtenir molt bones vendes, seguint el llegat del seu antecessor. Garbage va continuar component cançons, fins que el 1999 van llançar el tema principal per a la dinovena pel·lícula de James Bond, The World Is Not Enough.


Tot i el nomenament d'un dels seus àlbums entre els 10 Àlbums Més Importants de l'Any per la revista Rolling Stone, Garbage va llançar el 2001 el seu tercer àlbum d'estudi, Beautifulgarbage, que no va obtenir el mateix èxit comercial que van assolir els seus antecessors. Garbage cau en una pausa indefinida a finals del 2003, però un cop reagrupats, llancen el seu quart àlbum d'estudi, titulat Bleed Like Me, el 2005, que va assolir el punt màxim en el lloc 4 als Estats Units. La banda deixa de fer concerts per promocionar Bleed Like Em entrant en una altra pausa indefinida, assegurant que no se separaven, però que volien continuar amb els seus interessos personals. El 2006, Vig va tornar a produir mentre que Manson va gravar un àlbum com a solista. Garbage torna de la seva pausa el 2007, llançant un Grans èxits anomenat Absolute Garbage, amb la idea en ment de gravar el seu cinquè àlbum d'estudi el 2010.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila