Javier Álvarez



 Javier Álvarez Fernández (Madrid, 7 d'octubre del 1969) és un cantant i compositor madrileny.


Va començar la seva activitat musical a Londres cap al 1991, traslladant-se poc després a Madrid per tocar en coneguts escenaris públics de la capital espanyola. Forma part de la nova generació de cantautors madrilenys que va sorgir a la dècada de 1990, en què s'inclouen també altres com Antonio de Pinto, Ismael Serrano, Miguel Dantart o Quique González.


Després d'estudiar Filologia Anglesa a la Universitat de Madrid es trasllada a Londres el 1991 per buscar feina. Va començar a actuar en adquirir la seva primera guitarra a la capital anglesa, tornant a Espanya per tocar al metro de Madrid i al parc del Retiro. Amb el temps va passar a ser habitual al repertori de bars i cafès com el Llibertat 8, on va coincidir amb altres cantautors com Pedro Guerra.


Al Col·legi Major Sant Joan Evangelista va interpretar com a actor —no com a cantant— l'obra El balcó de Jean Genet, la versió de Pedro Manuel Víllora del qual dirigia Belén Macías. El productor Gonzalo Benavides s'hi fixa en una de les seves actuacions al Retiro, oferint-li gravar el seu primer disc el 1994.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila