José Carreras



José María Carreras Coll (Barcelona, ​​5 de desembre del 1946) és un cantant, compositor i director d'orquestra espanyol. Conegut per les seves interpretacions en obres de Donizetti, Verdi i Puccini i per formar part del trio Los tres tenores, amb l'italià Luciano Pavarotti i el madrileny Plácido Domingo. El 1988 va crear la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, dedicada a la cura de la leucèmia, que ell mateix va patir. 1991.


Carreras va demostrar les seves aptituds musicals des de petit. Cantava els passatgers del vaixell en el qual es va traslladar a Buenos Aires, on va viure amb la seva família el 1951, a la ciutat de Villa Ballester. Allà van viure per un any i després van tornar a Espanya. A l'edat de vuit anys va realitzar la seva primera actuació en públic en cantar La donna è mobile a la ràdio espanyola. Als onze anys va aparèixer per primera vegada al Liceu barceloní com un jove tenor al paper de narrador de l'òpera de Manuel de Falla El retaule de Maese Pedro i en un petit paper al segon acte de La bohème.


Durant la seva adolescència, Carreras havia estudiat química abans d'estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va debutar el 1970 a Barcelona com a Ismael a Nabucco ia l'òpera Norma, cridant l'atenció de la soprano Montserrat Caballé, que protagonitzava l'obra. Caballé el va convidar a cantar a la producció Lucrezia Borgia, el primer gran èxit de Carreras. Va tornar a cantar amb Caballé el 1971 interpretant Maria Stuarda a Londres. Tots dos cantants han coincidit en diverses obres amb posterioritat.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila