La Unión



La Unión és un grup espanyol de pop rock i new wave format a Madrid el 1982. El grup estava format inicialment pel baixista Luis Bolín, el guitarrista Mario Martínez i el teclista Íñigo Zabala, i poc després s'hi uniria el vocalista Rafa Sánchez.


Pertanyen al món de la música des del 1984, i han venut més de dos milions de discos, rebent el 2006 un doble disc de diamant per la seva carrera discogràfica. A més, han estat disc multiplatí, amb més de dues-centes mil còpies, els àlbums Viure a l'est de l'Edèn, Tren de llarg recorregut, Temptació i Grans èxits. Van obtenir disc de platí amb més de cent mil còpies els LP Mil siluetes i 4x4, i disc d'or amb més de cinquanta mil còpies venudes els àlbums Psycofunkster au lait, La Unió, El mar de la fertilitat i Hiperespai.


El grup es forma a finals del 1982 per Rafa Sánchez (veu), Luis Bolín (baix) i Mario Martínez (guitarra), a qui s'afegeix un quart component, Íñigo Zabala (teclats). Durant el següent any preparen una gran quantitat de temes instrumentals als quals comencen a afegir veu. Signen amb WEA a finals del 1983 quan Nacho Cano i Rafael Abitbol produeixen tres cançons, dues d'elles van ser La Niebla, Llop Home a París, basades en dos contes de Boris Vian i la tercera va ser Voracidad. El 12 de març de 1984 presenten a la madrilenya sala El Sol el senzill i maxi-single Llop Home a París (amb videoclip dirigit per José Luis Lozano) del qual es venen més de dos-cents mil singles, sent número 1 en vendes durant nou setmanes consecutives i aconseguint el disc d'or. A l'octubre del mateix any veu la llum el seu primer àlbum, Mil Siluetas, que conté, a més del gran èxit del grup, grans relats plens d'imaginació i misteri com Sildavia, Cabaret o Eclipse total.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila