LeAnn Rimes



Margaret LeAnn Rimes (Jackson, Mississipí, 28 d'agost de 1982) és una actriu i cantant de música country nord-americana. Va ser guanyadora del premi Grammy, com a Artista Revelació de l'Any, als 14 anys, convertint-se en la més jove artista de la música a guanyar un Grammy. Tot i que Rimes va saltar a la fama com a cantant de country amb l'àlbum Blue (concretament, amb la cançó del mateix nom), posteriors discos s'han vist influenciats per altres gèneres, com el pop, rock o R&B, si bé ha continuat llançant àlbums més purament country cada cert temps, o ha combinat tots aquests gèneres en un mateix treball.

 Amb 11 anys, edita el seu primer àlbum per a un segell independent, Nor Va Jak.


Aquest mateix any, Bill Mack, un Dj de Dallas i promotor de discos, escolta Rimes i impressionat pel seu talent, decideix ajudar-la i comencen a treballar en un disc. La pedra angular del pla de Mack era una cançó anomenada "Blue" que ell havia escrit als 60’. Mack sostenia que havia escrit el tema per a Patsy Cline, però ella havia mort abans de gravar-ho.


Durant 1995, la carrera de Rimes va continuar ascendint, realitzant més de 100 concerts i apareixent a les televisions de Texas. Mack arregla un contracte amb Curb Records, i seria aquest segell el que editaria el senzill Blue sota el reclam que el Dj havia esperat més de 30 anys per trobar la vocalista idònia. La veritat és que això era tota una exageració, "Blue" havia estat gravat per almenys tres artistes diferents.


No obstant el rumor va córrer per tot el país, arribant a la premsa musical, que va incloure al mite el fet que Rimes era la successora de Cline. Blue i l'àlbum del mateix nom que el va acompanyar es va convertir en un dels èxits més grans de l'estiu de 1996. Com ja ho fessin Tanya Tucker i Brenda Lee abans que ella, va aconseguir èxit amb el senzill de presentació sent no més que una adolescent.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila