Lighthouse Family



Lighthouse Family és un duet musical britànic de rhythm & blues que va aconseguir el seu apogeu a mitjans dels anys 1990 i que va romandre actiu fins al començament dels anys 2000. Després de conèixer-se a la universitat, a Newcastle upon Tyne, el grup el van formar, a En 1993, el vocalista Tunde Baiyewu i el pianista Paul Tucker. El seu àlbum de debut, Ocean Drive, del 1995, va vendre més d'1,6 milions de còpies només al Regne Unit i els va convertir en un popular duet d'easy listening (música lleugera) a tot Europa.


Encara que cap dels seus senzills es va situar com a número u de la llista d'èxits del Regne Unit, sí que van arribar a assolir-lo a les llistes musicals d'Austràlia amb la cançó High.


Lighthouse Family va reduir la seva activitat a causa de, com ells mateixos afirmen, "una agenda de promoció molt carregada" després de la sortida al mercat de Whatever Gets You Through the Day el 2002. Això va portar el duo a seguir camins diferents. Actualment, Baiyewu és solista, mentre que Tucker es va unir al grup de rock The Orange Lights.


El novembre del 2010, el duo va anunciar que tornarien a unir-se i farien una gira pel Regne Unit i Irlanda, el febrer i el març del 2011, sent aquesta la seva primera actuació en vuit anys. El 17 de gener del 2011, durant una entrevista al programa matinal BBC Breakfast, tots dos van declarar que durant tot aquest temps havien mantingut el contacte, però sense confirmar la publicació d'un proper àlbum. Tot i això, Tucker va esmentar durant l'entrevista que "el grup té les butxaques plenes de cançons".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila