Machine Head



Machine Head és una banda nord-americana de groove metall formada el 12 d'octubre de 1991 a Oakland, Estat de Califòrnia per Robb Flynn i Adam Duce.1 S'han produït 5 canvis d'integrants des de la seva creació i la formació oficial actual de la banda consta de Robb Flynn (veu, guitarra) Jared MacEachern (baix, segona veu), Waclaw "Vogg" Kieltyka (Guitarra) i Matt Alston (Bateria) . Machine Head és una de les bandes pioneres a la New Wave Of American Metall i una de les més famoses del subgènere Groove Metall.


El vocalista Robb Flynn, que anteriorment formava part de les bandes Forbidden i Vio-lence, se sentia insatisfet musicalment i va sol·licitar l'inici d'un projecte paral·lel. Quan la seva petició va ser denegada, ell va deixar la banda i va formar Machine Head el 1991 amb Adam Duce, Logan Mader i Tony Constanza. Encara que el primer àlbum de la banda, Burn My Eyes, va ser un gran èxit tant a Europa com als Estats Units, Machine Head aconseguiria l'èxit amb els seus àlbums posteriors.


La banda va estar a punt de dissoldre's el 2002, després de negociar la finalització del seu contracte amb la discogràfica Roadrunner Records. Posteriorment tornen a signar amb la discogràfica i incorporen Phil Demmel com a Guitarrista. Van publicar tres àlbums des del 2003, Through the Ashes of Empires, The Blackening el 2007 (que li va valer la seva primera nominació als premis Grammy per millor interpretació de Metall) i Unto the Locust el 2011, aquell mateix any el baixista Adam Duce surt de la banda i el 2013 s'anuncia la incorporació de Jared MacEachern com a nou baixista i segona veu, actualment està a temps complet.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila