Mika



Michael Holbrook Penniman Jr., (Beirut, Líban; 18 d'agost de 1983), més conegut com Mika, és un cantant i compositor d'origen líban-britànic, guanyador del World Music Awards, Brit Awards i nominat al Premi Grammy. El 2006, Mika va debutar amb el senzill «Grace Kelly».


Nascut a Beirut, Líban, i criat a Londres, el cantant posseeix registre vocal de baríton lleuger i regularment utilitza el seu registre de falset, pel fet que abans de ser cantant pop i compositor, va ser un nen cantant d'òpera i va participar en diversos musicals.


En el seu debut oficial com a cantant el 2007, Mika va signar un contracte amb la discogràfica Casablanca Records i Universal Music.


El cantant pot parlar fluidament tres idiomes: anglès, francès i italià, i parla espanyol a un nivell bàsic.


Europa és el continent on la seva popularitat és més gran. En alguns països, com a França, és gairebé considerat com un cantant nacional. És per això que té moltes cançons a l'idioma francès. També apareix regularment a televisió, revistes i mitjans de comunicació francesos. A Itàlia sempre ha estat considerat com un dels millors cantants, tant així que el 2015 el cantant va tenir el seu propi programa de televisió, que va ser transmès a nivell nacional; posteriorment el 2017 estrena la seva segona temporada.


La carrera de Mika es va iniciar després de gravar el seu primer EP: Dodgy Holiday, per després llançar el seu primer àlbum d'estudi el 2007 Life in Cartoon Motion, que sota la signatura d'Island Records va vendre més de 8 milions de còpies arreu del món.


Ha rebut diversos premis; entre ells: "Artista revelació i més venut" als World Music Awards del 2007, "Artista revelació britànic" als Brit Awards del 2008, "Best male international artist" als NRJ Music Awards 2012.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila