Milli Vanilli



Milli Vanilli va ser un duo germano-francès de pop i R&B contemporani compost per Rob Pilatus i Fab Morvan sota la producció de Frank Farian. El seu debut el 1988, Girl You Know It's True, va vendre més de 7 milions de còpies a nivell mundial i els va permetre guanyar el Grammy al millor artista revelació el 1990. No obstant, la seva carrera va acabar aquest any en descobrir-se que Morvan i Pilatus no havien enregistrat cap de les seves cançons, limitant-se a fer playback i prestar la seva imatge a l'escenari. Són el primer grup en la història dels Grammy a qui han retirat el guardó.


Rob era ballarí de break dance i futbolista amateur, mentre que Fab va emigrar a Alemanya per treballar com a model. Tots dos es van conèixer en una discoteca de Munic i es van associar com a ballarins de suport d'altres artistes; per exemple, Rob va sortir a l'escenari amb el grup Wind al Festival d'Eurovisió 1987 i al videoclip de la cançó Soul Survivor de C.C. Catch. A més, aquell mateix any Rob i Fab van formar el trio electropop Empire Bizarre.


En paral·lel el productor alemany Frank Farian, famós pel seu treball amb Boney M, estava preparant una nova formació musical per deixar enrere el so disc dels anys 1970. Un DJ de Frankfurt li va lliurar un vinil de Numarx, un desconegut grup de R&B de Maryland, amb la cançó Girl You Know It's True que sonava a les discoteques dels militars nord-americans a Alemanya. Sobre aquest tema, Farian va introduir noves bases, instruments musicals i unes veus que corresponien als exmilitars Brad Howell i Charles Shaw.


Farian ja coneixia Rob Pilatus per la seva feina com a ballarí de televisió, així que li va proposar crear un duo musical amb el seu amic Fab en què només haurien de ballar, fer playback i prestar la seva imatge a les cançons que ell componia i altres cantaven. El fet que tots dos fossin de raça negra era un al·licient, ja que Farian volia que s'assemblessin a un autèntic grup de R&B nord-americà. I malgrat que cap dels dos sabia parlar bé anglès, el productor els va preferir als cantants originals perquè la seva imatge era «més jove i atractiva». El contracte va ser signat el gener de 1987 i Farian es va encarregar de promocionar-los com un grup per a adolescents, aprofitant la seva reputació a la indústria discogràfica germànica. El terme Milli Vanilli és una referència al sobrenom de la dona de Frank, encara que en el seu moment es va vendre com un nom turc.


Els cantants d'estudi eren Brad Howell, Charles Shaw i les bessones Jodie i Linda Rocco com a coristes. Cap d'ells figurava als llibrets dels àlbums europeus. Shaw va acabar marxant del projecte per desencontres amb Farian i va ser reemplaçat per John Davis.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila