Nelly Furtado



Nelly Kim Furtado (Victòria, Columbia Britànica, 2 de desembre de 1978), coneguda simplement com Nelly Furtado, és una cantant, compositora i productora lusità-canadenca, que combina pop amb diversos gèneres musicals, com hip hop, R&B, música llatina, bossa nova i rock. Fundadora de la discogràfica Nelstar, canta en diversos idiomes, entre ells anglès, espanyol i portuguès.. Va saltar a la fama a finals de 2000 en llançar el seu àlbum debut Whoa, Nelly!; el 2002 va obtenir un premi Grammy a la millor interpretació vocal pop femenina amb el seu tema "I'm Like a Bird".


Després de convertir-se en mare va llançar l'àlbum Folklore, el 2003, un àlbum de menor èxit comercial amb senzills com: "Powerless (Say What You Want)", "Try" i "Força" que va ser l'himne oficial de l'Eurocopa de Futbol del 2004.


El 2006 va tornar sota la influència musical del productor Timbaland i va llançar el seu àlbum de més èxit Loose, del qual van sortir quatre grans èxits internacionals: "Promiscuous", "Maneater", "All Good Things (Come to an End)" i "Say It Right".


És coneguda per experimentar amb diferents instruments, sons, estils vocals i idiomes. Aquesta diversitat deriva del seu ampli gust musical i interès en diferents cultures.

Ha venut més de 40 milions d'àlbums a tot el món, els quals han arribat a ocupar els primers llocs al Billboard.

El 2007 va ser inclosa a la llista de les dones cantautores més reeixides de tots els temps.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila