OBK



OBK és un grup espanyol de música electrònica format el 1991 per Jordi Sánchez (Màlaga, 21 de setembre de 1968) i Miguel Ángel Arjona (Barcelona, ​​21 de febrer de 1968). Després de celebrar vint anys en actiu, el 2012 es va anunciar la retirada de Miguel Arjona del projecte que segueix actiu sota la direcció de Jordi Sánchez. El seu últim àlbum, OBK Live a Mexico, es va publicar el 2016.


El nom d'OBK és l'abreviatura d'Oberkorn (It's a small town), tema instrumental de Depeche Mode i cara B del senzill The Meaning of Love. desenes de senzills.


Jordi Sánchez i Miguel Arjona es van conèixer a Sant Feliu de Llobregat a principis dels anys vuitanta, i la seva admiració per grups com Depeche Mode, Yazoo i OMD els va portar a iniciar el somni de formar un grup de música electrònica cantant inicialment en anglès. Jordi Sánchez s'encarregava de la composició musical, veu i lletres i més endavant Miguel Ángel Arjona es va encarregar de la majoria de les lletres una vegada que es van decantar pel castellà com a idioma per als textos.


El 1991 van signar el seu primer contracte amb Blanco y Negro Music, discogràfica independent que fins aquell moment s'havia dedicat a la publicació de discos recopilatoris i música dance. El 23 d'octubre aquell any van publicar el seu primer àlbum d'estudi, Llámalo sueño. El senzill elegit va ser «Deixa'm menjar-te». Tot i això, les emissores de ràdio de l'època, per iniciativa pròpia, van començar a radiar la cara B del senzill, «Oculta realitat», que finalment es va convertir en el primer senzill oficial del duet. La pobra producció, a càrrec de Viborilla, no va ser impediment perquè el disc esdevingués un èxit de públic i vendes. El segon senzill, «De què em serveix plorar» va servir perquè el nom «OBK» comencés a ser conegut.


L'explosió del duo es va produir l'estiu del 1992 en el seu tercer senzill i, probablement, el tema pel qual OBK seria recordat: «Històries d'amor». Després va venir el quart i últim senzill d'aquell disc, La princesa dels meus somnis, una balada piano-veu que és un altre clàssic de la discografia del duo. Les vendes de Llámalo son van arribar a les 400.000 còpies, una mica sorprenent per a uns debutants. De fet, només Alejandro Sanz, aquell mateix any, va superar en vendes OBK amb un àlbum de debut.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila