Pacific Gas & Electric



Pacific Gas & Electric va ser una banda nord-americana de blues rock, creada el 1967 pel cantant i baterista Charlie Allen, i que va romandre en actiu fins a mitjans de la dècada de 1970. El seu principal èxit va ser la cançó "Are You Ready?".


La banda es va formar a Los Angeles el 1967, amb els guitarristes Tom Marshall i Glenn Schwartz, el baixista Brent Block, i el baterista Charlie Allen, que havia estat prèviament a la banda Bluesberry Jam. Aviat, Allen va deixar el paper de baterista per assumir el de cantant i frontman de la banda, incorporant-se Frank Cook, prèviament bateria de Canned Heat, per fer-se càrrec del seu instrument. Originalment van adoptar el nom de Pacific Gas and Electric Blues Band, encara que el van escurçar quan van signar amb el segell discogràfic Kent Records, amb què van publicar l'àlbum Get It On... Blues, a començaments de 1968. El disc amb prou feines va tenir repercussió, però gairebé immediatament després, l'aparició de la banda al Miami Pop Festival de maig de 1968 els va facilitar un contracte amb Columbia Records.


El seu primer disc per a Columbia, Pacific Gas and Electric, es va publicar el 1969, però el gran èxit els va arribar amb el seu següent àlbum, Are You Ready?, el 1970. La cançó homònima va aconseguir el # 14 al Billboard Hot 100. Després l'enregistrament del disc, Cook va quedar afectat per un accident de trànsit i el va substituir Ron Woods, quedant Cook com a mànager. Marshall i Schwartz van marxar, i van ser reemplaçats per Frank Petricca (baix) i Ken Utterback (guitarra), passant Brent Block a tocar la guitarra rítmica, abans del seu abandonament a finals de 1970. De forma inusual per a l'època, la banda barrejava músics blancs i negres, cosa que va generar alguns problemes a les seves gires, especialment durant el seu concert a Raleigh (Carolina del Nord).


El 1971, va canviar el seu nom a PG&E, com a conseqüència de les pressions legals de l'empresa d'electricitat de què havien pres el nom. La banda a més, va augmentar la seva grandària, ja que a Allen, Woods, Petricca i Utterback es van afegir Jerry Aiello (teclats), Stanley Abernathy (trompeta), Alfred Galagos i Virgil Gonsalves (saxos), i Joe Lala (percussió). Amb aquesta formació van gravar l'àlbum PG&E, i van aparèixer a la pel·lícula d'Otto Preminger Tell Me That You Love Me, Junie Moon, protagonitzada per Liza Minnelli. La banda es va desfer tot seguit, encara que Allen, amb músics d'estudi, va publicar un darrer disc, Pacific Gas & Electric Starring Charlie Allen (Dunhill, 1973) amb el nom de la banda.


Tom Marshall va patir greus trastorns físics i mentals i va acabar com a homeless durant els anys 1980. Charlie Allen, per la seva banda, va morir el 1990, als 48 anys.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila