Robert Pollard



Robert Ellsworth Pollard Jr. (nascut el 31 d'octubre de 1957) és un cantant i compositor nord-americà que és el líder i la força creativa darrere del grup de rock independent Guided by Voices. A més del seu treball amb Guided by Voices, continua tenint una prolífica carrera en solitari amb 22 àlbums en solitari publicats fins ara.


Amb prop de 3.000 cançons registrades al seu nom amb BMI, Pollard es troba entre els compositors més prolífics de la seva època. El 2006, la revista Paste el va classificar com el 78è compositor viu més gran. El 2007, va ser nominat al Premi de Música Shortlist.


Pollard va néixer a Dayton, Ohio, on ha viscut tota la seva vida. Durant la major part de la seva infància i adolescència, els esports van ser el seu principal interès. Quan Pollard va començar a mostrar interès per la música durant l'escola secundària, el seu pare va intentar desanimar-ho. Pollard va assistir a la Northridge High School al suburbi de Dayton de Northridge, seguida de la Wright State University a Fairborn, Ohio.


Quan era adolescent, Pollard va formar part d'una banda de versions de heavy metal anomenada Anacrusis, i va anar a espectacles d'arena que compara amb els que apareixen al documental Heavy Metal Parking Lot. Pollard ha dit que gran part de la inspiració per a la seva composició de cançons prové del temps passat amb els seus amics de secundària de Dayton, un grup que ell anomena "The Monument Club".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila