Salvador Sobral



Salvador Vilar Sobral (Lisboa, 28 de desembre de 1989), conegut com a Salvador Sobral, és un cantant i músic portuguès. El 2017 va portar Portugal a la seva primera victòria al Festival de la Cançó d'Eurovisió amb el tema «Amar pelos dois», compost per la seva germana Luísa Sobral. Des de llavors ha desenvolupat la seva carrera musical a l'àmbit del jazz.


El 2009 va participar a la tercera temporada del programa televisiu Ídols —versió portuguesa de Pop Idol— i va finalitzar setè, alhora que el compaginava amb la carrera de Psicologia per l'Institut Superior de Psicologia Aplicada. Penedit per la seva decisió de participar-hi programa, va decidir marxar amb una beca Erasmus a Palma de Mallorca (Espanya), on va començar a cantar en bars i mostrar interès per la música jazz, a més de viatjar per diverses ciutats del país.


Va abandonar la carrera de Psicologia i el 2010 es va instal·lar definitivament a Espanya per estudiar música al Taller de Músics de Barcelona.


La trajectòria de Sobral s'ha encaminat cap a la música jazz i alternativa, prenent com a referències Chet Baker, la bossa nova i els sons llatinoamericans. El 2014 va formar part de Noko Woi, un grup veneçolà establert a Barcelona que arribaria a actuar festival Sónar. I el 2016, ja de tornada a Lisboa, va publicar el seu debut en solitari, Excuse Me, en col·laboració amb el pianista Júlio Resende.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila