Shaggy



Orville Richard Burrell (Kingston, 22 d'octubre de 1968), conegut com a Shaggy, és un cantant, músic i DJ jamaicà de reggae.


Als 20 anys la seva família va deixar Jamaica per establir-se a Flatbush (Brooklyn) a la ciutat de Nova York. El 1988 es va unir al Cos de Marines dels Estats Units i va servir a l'exèrcit durant l'Operació Tempesta del Desert, a la Guerra del Golf.


Després del seu retorn de l'Iraq, va decidir començar la seva carrera musical. El 1992 Grava diversos senzills en discos de LP 45 rpm, entre ells MAMPIE, amb el segell jamaicà Tan-Yah, i amb VP Records. En 1993, Shaggy llança el seu primer LP, en el qual temes com "Oh Carolina", All Virgin, Big Up, i altres més van sonar fort a Amèrica del Nord, Llatinoamèrica, i el Carib. A més va aparèixer a l'àlbum de hip-hop de Kenny Dope The Unreleased Project. Va treballar al costat de productors com Sting Intl., Don One, Lloyd "Spiderman" Campbell i Robert Livingston, qui ho promou a nivell mundial amb el segell Virgin. Va tenir alguns èxits en el seu àlbum, Boombastic, i especialment el senzill que dóna títol a l'àlbum, que va aparèixer en una publicitat de la marca de roba Levi i "In the Summertime" van assolir les primeres posicions de la revista Billboard el 1995.2 D'aquest àlbum , algunes cançons el tema "The Train is Coming" inclosa a la banda sonora d'Assalt al tren dels diners. En aquest mateix any, l'àlbum va guanyar el Premi Grammy al millor àlbum de reggae.


Després d'un temps va tornar a l'escena musical el 2001, presentant altres hits globals com Angel o It Wasn't Me. L'àlbum Hot Shot, del qual s'extreuen aquests senzills, arribaria a ser #1 al Billboard 200.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila