Shakatak


 

Shakatak és una banda britànica de Jazz Funk, fundada el 1980.


Shakatak va aconseguir entrar a les llistes musicals, incloent dos Top Ten hits a les llistes britàniques de Senzills, amb "Night Birds" (1982) i "Down on the Street" (1984). El grup segueix sent popular a Japó i l'Orient llunyà, i generalment produeix un nou àlbum cada any.


Des del seu primer llançament a l'agost de 1980, amb la composició de Bill Sharpe "Steppin" amb el segell discogràfic Polydor i el seu primer àlbum Drivin' Hard, els senzills i àlbums de la banda han entrat a les llistes amb força regularitat.


Va ser el llançament de "Easier Said Than Done" que donaria la difusió radial necessària per al seu primer hit Top 20. Aquest enregistrament va introduir el seu so uníson instrumental vocal a un públic molt més ampli i la pista es va mantenir a les llistes britàniques per disset setmanes. La següent, "Night Birds", va ser el seu primer senzill a arribar al Top Ten, i l'àlbum del mateix nom li va donar a Shakatak el seu primer disc d'or, entrant al número quatre i mantenint-se a les llistes per vint-i-vuit setmanes. A nivell internacional, l'èxit del llançament els va donar el número u al Japó i va atreure l'interès d'Europa i Amèrica del Sud.


Mentre que estava succeint tota l'activitat d'enregistrament, la banda va sortir a una extensa gira el 1982, fent un total de 132 concerts en un any. La banda va tocar en viu a tot el Regne Unit, Europa i Japó.


Dos àlbums més - Invitations i Out of This World - van ser gravats en 1982 i 1983, resultant en diversos èxits més a les llistes, i aplanant el camí per al proper gran avenç en la carrera de la banda. Amb un canvi subtil en la direcció musical, però, seguien mantenint la identitat de la banda, Jill Saward (anteriorment de l'Orquestra de Fusió, Brandy and Citizen Gang) es va convertir en el seu vocalista per fer el cinquè àlbum d'estudi de Shakatak, Down on the Street. Els senzills resultants llançats "Down on the Street" i "Watching You" van tenir cert èxit i va cridar l'atenció a noves parts del món. A l'any següent es va veure el llançament del primer àlbum del grup en viu, que va ser gravat a Tòquio i Londres.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila